Rygeost Skummetmælk u. kommen (800g)

Rygeost Skummetmælk u. kommen (800g)


Ægte
fynsk røgeost. Den fynske måde at spise denne røgede friskost på er at
smøre røgeosten på rugbrød, og toppe den med radiser og purløg.
Røgeosten stammer fra Fyn og kan spores tilbage til 1830’erne. Modsat
andre danske oste skulle rygeosten være en ren dansk opfindelse, selvom
romerne også kunne finde på at ryge deres oste for at få dem til at
holde længere. Røgeosten var oprindeligt en surmælksost. Kander med
tykmælk blev sat i en gryde over svage varmegløder, hvorefter osten
blev lagt lagvis i en træskål med salt og kommen. Osten blev sat i pres
til næste dag, hvor selve røgningen ventede. Den blev lagt på en rist
og vendt over røgen fra enghø eller havrehalm.
Om Kirkeby & Thrane:
På mejeriet, beliggende i naturskønne omgivelser på Fyn, i hjertet af
Danmark, er der blevet produceret mejeriprodukter siden 1887.
Historiens vingesus, glæden ved de stolte håndværkstraditioner og den
gode kvalitet mærkes til dagligt på mejeriet. I deres mejeriudsalg får
du nærværende service, hvor deres historie og store ekspertise skinner
igennem – de elsker at svare på spørgsmål om deres produkter og
mejeriets historie.

Ingredienser:

Skummetmælk, salt, mælkesyrekultur, osteløbe

Energi
300 kJ/71 kcal

Fedt
1 g

-Heraf mættet fedt
0,5 g

Kulhydrat
2 g

-Heraf sukker
2 g

Protein
14 g

salt
0,80 g

Opbevaring: På køl ved højst +5 ºC
Efter åbning: 4-5 dage.

Scroll til toppen

For erhvervskunder

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.