Fynbo 45+ (kg) økologisk
Fynbo 45+ (kg) økologisk
hører til blandt de gamle danske ostetyper. Der er tale om en æltet
ost. Det vil sige at ostekornene æltes efter valleaftapningen, for at
findele kornene og sørge for en ensartet størrelse. Osten får derved en
jævn og glat overflade med ensartet hulsætning. Under æltningen
tilsættes salt, hvilket giver osten fylde i smagen og slutresultatet er
en ”mindre stærk” ost. Om Gundestrup Mejeri og Bryghus:
I 2007 overtager Jørn Hoff det tidligere andelsmejeri og starter
produktionen af rygeost, og I dag er han storleverandør af den fynske
specialitet til butikker og restauranter på det danske marked. Siden er
ølproduktionen kommet til, og her gør Jørn Hoff som den eneste i
Danmark brug af et helt særligt bryggekoncept, hvor han bruger
biproduktet valle fra osteproduktionen i det 1000m2 store mejeri ved
siden af.
Ingredienser:
Pasteuriseret ko mælk, mælkesyrekultur, osteløbe, salt, kalcium, E251